Skip to content

Post.nl

Ooit geprobeerd in contact te komen met Post.nl omdat een bezorging niet verloopt zoals het hoort? Als je dit al eens bij de hand hebt gehad, dan weet ik zeker dat je weet wat onmacht is. 

En frustratie. 

Ik had een pakket besteld. Gevraagd om bezorging in de avonduren. Geen probleem dat ik een iets meer moest betalen. Deed ik. Ontving keurig een bevestiging dat de bezorging op maandagavond tussen 21.00 en 22.00 uur zou plaatsvinden. Fijn. Ik wist zeker dat ik dan thuis zou zijn. Terwijl ik in dat gehele uur letterlijk zat te kijken naar het hekje van onze voortuin kreeg ik van Post.nl om 21.14 een e-mail met het onderwerp: “we hebben je gemist!” Gemist? Onmogelijk. Ik had niemand voorbij zien komen, en al helemaal geen postbezorger. Ik tikte snel een tekst en drukte op reply. Maar makkelijk ging dat niet. Bericht van de postmaster, de digitale Post.nl: “U kunt niet reageren op dit bericht. Kijk op Post.nl voor de juiste contactgegevens.” Het ontmoetingsbeleid begon al bij de poging. 

Je moet welhaast opgeleid zijn tot halve digi-speurder voordat je de contactgegevens op de website van Post.nl kunt vinden. Ik koos voor de optie: klacht indienen. Vond ik eigenlijk een beetje zwaar, maar uit de aangeboden mogelijkheden bleek het de enige met een raakvlak met betrekking tot mijn probleem. 

De volgende ochtend trof ik wederom een e-mail van Post.nl in mijn digitale postbox aan. Snel kijken, toch spannend. Of ik even mijn contact met Post.nl wilde beoordelen. Nee, dacht ik, dat wil ik niet, ik weet immers nog niet hoe mijn ‘klacht’ wordt afgewikkeld. Het was een mug, maar vanwege het antwoord van de robot van Post.nl onderhand een spin aan het worden. Nog geen vijf minuten later ontving ik alweer de volgende e- mail van mijn vrienden. “Fijn dat u ons laat weten wat er is misgegaan. Uw gegevens zijn bij ons opgeslagen onder het nummer 16940931”. 

Twee minuten later nog een. Of ik mijn contact met Post.nl wilde beoordelen. 

Weer een paar minuten later: “Uit onze gegevens blijkt dat de bezorger het pakket met barcode 3SBODY870041587 niet op tijd af heeft kunnen leveren. De bezorger was tot ’s avonds laat nog onderweg. De zending wordt vandaag opnieuw meegenomen in de route. Mocht u niet thuis zijn, dan gaat het pakket naar een afhaalpunt.” Mocht ik niet thuis zijn dan zou het pakket naar een afhaalpunt gaan? Ik zou vandaag dus een afleverpoging gaan missen omdat Post.nl een te betreuren bezorger tot laat in de avond had laten doorwerken, waarschijnlijk vanwege een logistiek onmogelijke route en dus door Post.nl veroorzaakte overbelasting van de desbetreffende man of vrouw. 

Weer een e-mail. Of ik weer effe mijn contact met Post.nl wilde beoordelen. 

Ik tikte snel dat het gegeven antwoord niet toereikend was. Drukte op reply. De digitale postmaster weigerde weer door te sturen. Dan maar opnieuw met de robot op de website praten tot dat een mens van vlees en bloed me te woord wilde staan. Inmiddels was spin een poes geworden. 

You got mail. Of ik nog maar eens een keer even mijn contact met Post.nl wilde beoordelen. 

Eindelijk: een medewerker. “Hallo meneer, Ik zie uit de communicatie dat het niet gelukt is uw pakket af te leveren op het afgesproken tijdstip. U was niet thuis.” 

Tierend en wel vijf keer legde ik uit dat ik wél thuis was en dat ik dat zwart op wit had.  Dat de bezorger niet langs was geweest. 

“Uit mijn gegevens blijkt iets anders. U was niet thuis.” De poes werd een tijger. Enigszins opgewonden legde ik Post.nl uit dat ik niet accepteerde dat een afleverpoging werd gecanceld vanwege falen bij Post.nl. “Meneer, we hebben regels en dat is heel normaal. Dat heeft u te accepteren.” De mug was een olifant geworden. Ik stopte mijn pogingen. Het had geen zin.  

Vandaag kreeg ik weer een e-mail. Of ik de klachtbehandeling van Post.nl wilde beoordelen. 

MooiOnline

Back To Top